Overslaan en naar de inhoud gaan
Een tuin
waar je tot rust komt!

Verse groenten uit groente- en pluktuin Arkeland

Achter de Landwinkel ligt, sinds 2014, groente- en pluktuin Arkeland. In de moestuin met kas kweken wij op pure wijze groenten, kruiden en bloemen. In een oase van rust en ruimte mag u zelf de groenten oogsten. Wij staan eventueel voor u klaar om u te helpen. Vanaf ongeveer eind mei kunt u onder andere het volgende komen oogsten: raapstelen, andijvie, de eerste peulen en verschillende soorten sla. Het oogsten zelf is al een leuke bezigheid. Daarnaast wordt u ook nog eens beloond met uw zelf geoogste groenten!

Later in het seizoen

Verderop in het seizoen zijn de volgende groenten bij ons te oogsten: tuinbonen, bieten, courgettes, wortels, kolen en (stok)bonen. In de kas kweken wij overigens nog meer. U kunt hierbij denken aan komkommers, diverse soorten tomaten, paprika’s, aubergines en meloenen. Deze mag u ook zelf oogsten, zo nodig geven wij aanwijzingen. Achter de moestuin ligt de bloementuin. Hier kunt u zelf uw boeket bloemen plukken. Tijdens de zomermaanden staan hier bloemen als Dahlia’s, Zinnia’s en Zonnebloemen in de mooiste kleuren en vormen.

Kruidentuin

Naast de groenten en bloemen hebben wij ook een kruidentuin. Bekijk, ruik, en proef deze heerlijke kruiden. In onze tuin vindt u verschillende kruiden, zoals peterselie, selderij, basilicum, munt, maggi en dergelijke.

Beleving

Ook voor kinderen is het een mooie beleving. Laat ze zelf eens bonen knippen, een wortel uit de grond trekken of een bakje snoeptomaatjes plukken. Durven ze misschien een eetbare bloem te proeven? Bij de kas hebben wij een ruim terras met prachtig uitzicht. U kunt hier terecht voor een kop koffie/ thee of een lekker ijsje van de Landwinkel. Kortom, geniet met ons mee en ga voor puur op deze bijzondere plek.

Contact

Wilt u graag onze groente- en pluktuin of onze landwinkel in Ermelo bezoeken? U kunt ons op het volgende adres vinden: Telgterweg 200, 3853 NR in Ermelo. Wij zien u graag verschijnen!